Nevainojama tunzivju konservu zupa ar rīsiem un tomātiem – vienkārša recepte tikai 30 minūtēs

Ja jums absolūti nav laika, bet ļoti vēlaties zupu, tad šī recepte ir paredzēta jums. Tikai pusstunda un pirmais ēdiens ir gatavs.

Šī ir ļoti garda zupa, kas lieliski apvieno vienkāršas sastāvdaļas, izceļot to pašas labākās garšas īpašības. Pievienojiet zupai rīsus, un tā kļūs bieza un sātīga, spējot aizstāt pilnvērtīgu maltīti.

Tunča zupai nepieciešamās sastāvdaļas

Dabīgā tunča konservi – 190 g

Kartupeļi – 2 gabali

Rīsi – 2 ēdamkarotes

Ūdens – 1,5 litrs

Sīpols – 1 gabals

Burkāns – 1 gabals

Tomāts – 1 gabals

Garšvielas dārzeņiem un garšaugiem pēc garšas

Augu eļļa – 2 ēdamakrotes

Sāls pēc garšas

Zaļumi (dilles, pētersīļi) pēc garšas

Zupas pagatavošanas gaita

Nomazgājiet kartupeļus, nomizojiet un sagrieziet mazos kubiņos. Noskalojiet rīsus līdz tie ir caurspīdīgi, Kartupeļus un rīsus liek verdošā ūdenī un vāra 10-15 minūtes (ja nepieciešams, nosmeļ putas).

Nomizo sīpolu un burkānu. Sīpolu un tomātu sagriež mazos kubiņos. Pirms tam tomātu var noblanšēt un tad noņemt tam mizu. Bet tikpat labi var atstāt tomātu ar visu mizu.

Burkānus nomazgā, nosusina un sarīvē uz lielākas rīves. Pannā ar augu eļļu apcep sīpolu un burkānu līdz tie ir mīksti, pievieno tomātu un apcep vēl divas minūtes.

Kartupeļiem un rīsiem pievieno apceptos dārzeņus, tad tunci, pievieno sāli un piparus pēc garšas un vāra piecas minūtes. Beigās pievieno smalki sagrieztus zaļumus un sautē vēl minūti. Pasniedziet zupu uzreiz pēc pagatavošanas.

Tunča konservus var izmantot arī eļļā, bet tad jāņem vērā, ka zupa būs krietni treknāka. Eksperimentējiet ar garšām un pielāgojiet tās savām vēlmēm. Rezultāts būs lielisks.